(RECEPT) Praznična trpeza za Veliki petak: Uživajte u preukusnoj ribljoj čorbi!
Sutra je Veliki petak, a u Srbiji je običaj da se na taj dan posti. Ako ste neodlučni koja jela da pripremite, mi imamo jedan predlog za vas.
Radi se o receptu za najbolju riblju čorbu koju ste ikada probali. Ono što je važno prilikom pripreme ovog jela, a ujedno i ključni sastojak jeste - ljubav.
Kad smo to rešili, da pređemo na ostalo...
Potrebno je:
- 500 grama fileta od ribe
- 2 praziluka
- 1 krompir
- 1 šargarepa
- 1 do 2 crvene paprike
- 3 čena belog luka
- šolja kuvanom paradajza
- malo ulja
- 1 čaša suvog belog vina
- grančica bosiljka
- 1 kašika seckanog peršuna
- so i biber
Priprema:
Zagrejati ulje, spusustiti seckani prazluk, celer, krompir, šargarepu, crvenu papriku i beli luk, pa lagano dinstati dok povrće ne omekša.
Dodati ribu isečenu na komade, a posle nekoliko minuta dodati vodu i vino da ogrezne i kuvati oko pola sata.
Čorbu ispasirati i usitniti i vratiti na šporet, a pred kraj dodati sok od paradajza i bosiljak, pa još malo kuvati.
Servirati uz seckani peršun.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)