(RECEPT) Kremasta voćna torta sa jagodama: Idealno rešenje za vrele dane!

Autor:

Lifestyle

18.06.2020

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako meterolozi prognoziraju, pred nama su topli letnji dani i pravi je trenutak da trknete do svoje kuhihnje i uz samo nekoliko sastojaka napravite fantastičan kolač, koji će vaše telo prijatno osvežiti.re

RepublikaFoto: youtube.com/Jelajelena Petrovic/printscreen
Foto: Ilustracija

Ova fantastična poslastica ujedno je i kolač i torta a za njenu pripremo potrebno je:

Za žutu koru:

  • 4-5 žumanaca
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 130 g brašna
  • 5 kašike vode
  • 100 ml mleka
  • 1/2 praška za peciva

Za svetlu koru:

  • 4 belanca
  • 100 g šećera
  • 1 punu kašiku gustina ili brašna

Za voćni deo:

  • 600 g jagoda
  • 500 ml vode
  • 3 kašike šećera
  • 2 pudinga od slatke pavlake

Šlag:

  • 200 ml slatke pavlake ili šlag kreme

Priprema:
Umutiti maslac sa malo šećera, dodati žumanca, brašno sa praškom za pecivo, vodu i mleko. Sve izjednačiti i sipati u podmazan pleh ili na pek papir.
Tepsija treba da bude veličine 30x25. Peći na 180 stepeni C oko 25 minuta. Umutiti belanca sa šećerom, dodati gustin, izjednačiti i peći na 170 stepeni C oko 90 minuta.

Kora mora da se dobro osuši kao za puslicu. U 500 ml vode dodati šećer, pa kad provri ubaciti očišćene jagode da kuvaju i uvre, pa ubaciti puding. Prohladiti malo.
Žutu koru premazati sa voćnim delom jagode, preko jagoda staviti umućen šlag (možete ostaviti malo da se premažu stranice). Preko šlaga ide svetla kora. Preko svetle kore možete posuti prah šećer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading