Tomaž Kavčić sa "Mišlenom" gostuje u beogradskoj Gildi
Jedan od najboljih šefova kuhinje u čitavom regionu, Tomaž Kavčić, šef čuvenog slovenačkog restorana "Gostilna pri Lojzetu - Dvorec Zemono", dobio je u utorak 16. juna prvu "Michelin" zvezdicu, a već u utorak 23. juna će svoju kulinarsku magiju prikazati u novom prestižnom beogradskom restoranu Gilda.
Sam restoran Gilda ("đilda") inače ima fantastičnog kuvara - rođenog Rimljanina Danijelea Moretija (Daniele Moretti) koji je slavu sticao u Italiji, Barseloni i Kanadi, a sada svojim umećem izuzetno doprinosi razvoju beogradske gastronomske scene.
To isto čini i Gilda, sa njim, ali i čitavim svojim konceptom - kao restoran koji je za neverovatno kratko vreme postao pravi hram ljubitelja vina i vrhunske kuhinje.
Gostovanje Tomaža Kavčića u Beogradu, u Gildi, dok se ni u Sloveniji još nije stišala euforija oko prvih "Michelin" zvezdica - dovoljno govori o filozofiji ovog izvanrednog beogradskog restorana.
Tomaž, inače, svoju kulinarsku filozofiju sažima rečima:
"To je traganje, poznavanje sastojaka i priprema s ljubavlju, sve ono što omogućava da originalni ukusi ostanu nepromenjeni u svojoj lepoti i harmoniji. Ako je jelo pripremljeno na taj način, gost će osetiti tu ljubav!"
Tu ljubav i veliko svetsko priznanje Tomaž će proslaviti i u Beogradu, tražeći, kao i uvek, odgovore na pitanja koje on postavlja sebi svaki put kada priprema neko jelo:
"Je li ovo samo još jedno jelo? Ili to mogu biti ukusi uklesani u samom njegovom jezgru, tako maestralno da se tope u ustima? Može li ovo jelo da bude umetnost? Avangardna instalacija? Igra?"
Uvereni smo da će Tomaž u utorak u Gildi dati najbolje moguće odgovore na sva ova pitanja!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)