(RECEPT) Jelo od tikvica za lagan ručak
Tanjir pun zdravlja. Fantastična čorbica prepuna vitamina, za lagan obrok.
Sastojci i priprema:
- tikvica srednja (oko 600 - 700 gr.)
- 1 glavica luka
- 3 - 4 cena belog luka (ili manje ako ne volite toliko)
- 1 sargarepa (manja)
- 70 gr. celera
- 3 - 4 krompira (oko 350 gr.)
- 2 paradajza (ili pelat)
- mirodjija
- peršunovo lišće
- 2-3 kašike ulja
- biber, suvi začin, so
Možete dodati malo limuna ili sirćeta.
Za kuvanje jela potrebno je oko 600 - 700 ml. vode (zavisi koju gustinu volite).
Jelo se kuva oko 40 minuta zajedno sa dinstanjem luka.
Izdinstati luk na ulju, dodati odmah i beli luk. Potom iseckan krompir, šargarepu, celer. Kratko dinstati i dodati iseckan paradajz i 200 ml. vode. Zatim idu iseckane tikvice, kratko dinstati, dodati jos vode. Kuvati dok sve ne omekša pa dodati začine i iseckanu mirođiju i lišće. Na kraju umešati umućeno jaje sa pavlakom i brašnom. Kuvati kratko i poslužiti.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)