(RECEPT) Slani rolat sa pavlakom - nekrunisani kralj svake porodične trpeze
Neizostavni rolat kako za veća tako i za mala porodicna slavlja i okupljanja. Uvek nestane ceo rolat do poslednjeg parčeta jer se niko ne zaustavi samo na jednom parčetu. Brzo se pravi, a brzo se i pojede.
Za koru:
3 jajeta
1 kašičica praška za pecivo
6 kašike brašna
300-400 g spanaća
1 mala šoljica za kafu ulja
1 mala šoljica za kafu mleka
Za filovanje:
2 čaše kisele pavlake
150 g pilećih prsa
2-3 kuvana jaja
Priprema
Spanać očistiti i oprati pa potopiti u vreloj vodi da omekša. Zatim ga saseckati i upržiti sa uljem i mlekom dok tečnost ne ispari. Ostaviti sa strane da se peohladi, a za to vreme umutiti jaja sa malo soli, dodati brašno i pecivo i na kraju pripremljeni spanać. Sve izmešati, izliti u pleh sa pek papirom i staviti da se ispeče u zagrejanoj rerni na 200C. Pečenu koru odvojiti od papira, staviti je na mokru krpu i preko nje staviti još jednu mokru krpu. Ostaviti da se tako ohladi. Zatim je premazati kiselom pavlakom, poredjati pileća prsa, preko narendati kuvana jaja i premazati sa još malo pavlake da se poveže. Pažljivo uz pomoć krpe uviti u rolat i staviti na tacnu. Ceo rolat premazati pavlakom i staviti da se hladi u frižider, nekoliko sati, najbolje preko noći.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)