(RECEPT) Mmmm, preukusno: Punjene paprike sa pirinčom i mesom iz rerne
Jelo veoma ukusno, sočno, lagano preliveno umućenom pavlakom, jajetom, belim lukom i mirođijom. Možete iskoristiti sir, pavlaku, jogurt, peršunovo lišće, sitnu crvenu papriku, kolutove paradajza... Preliv može, a i ne mora.
Sastojci i priprema:
- 5-6 komada paprika
- 600 gr. mesa (pilećeg ili nekog drugog)
- 400 gr. pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 100 ml. ulja (plus da se premaže tepsija i preliju paprike odgore)
- peršunovo lišće
- 1 kašika suvog začina
- malo bibera (ako volite)
- oko 600 - 700 ml. vode
- 4 kašike pavlake
- so
Preliv:
- 2 jaja
- 4 kašike pavlake
- 1 čen belog luka
- malo mirođije (ako volite)
Priprema:
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)