(RECEPT) Tzatziki, preliv od koga roštilj postaje hrana bogova
Tzatziki ili grčka salata, vrlo je popularan preliv specifičnog i osvežavajućeg ukusa koji se najčešće koristi za meso pečeno na roštilju.
Postoje brojne varijacije spavljanja grčke salate, ali je samo jedan pravi način koji odiše onim istinskim šmekom.
Sastojci:
- 1 krastavac
- 200 g grčkog kiselog mleka ili jogurta
- 2 kašičice sirćeta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- So, biber
- Mirođija
Priprema:
Кrastavac, oljuštite ili ne, zavisi kako više volite I isecite na sitne kocke. Mirođiju i beli luk takođe isecite na sitno. Sve sastojke pomešajte u posudi odgovarajuće veličine i ostavite u frižideru 1 sat. Poslužite uz meso ili ribu, najbolje pečenu sa roštilja.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)