FRANCUSKE PALAČINKE SU ODUVEK BILE HIT! A evo kako se prave, MEKANE SU I ZDRAVIJE OD AMERIČKIH!
Odlične su!
Ukusne palačinke koje ćete svake nedelje praviti...
SASTOJCI:
šolja heljdinog brašna
dva veća jajeta
šolja i po mleka
kašika maslaca
malo ulja
ZA FIL:
tanko sečena šunka
pet-šest jaja
so, biber, peršun
PRIPREMA:
U činiju staviti brašno, so, jaja, mleko i maslac, pa dobro izmiksati, da se svi sastojci sjedine. Staviti u frižider da odstoji najmanje dva sata, pa još malo izmiksati.
U međuvremenu u manjem tiganju na vrelom ulju pržiti jedno po jedno jaje „na oko“, pa vaditi na pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti na toplom. U većem tiganju zagrejati malo ulja, pa kutlačom spuštati smesu za palačinke i peći minut-dva.
Okrenuti, sačekati 30 sekundi, pa odozgo narendati malo kačkavalja, spustiti parče tanko sečene šunke, preko nje staviti jedno jaje i preklopiti krajeve na unutra (sve četiri strane). Peći još minut. Postupak ponavljati dok ima materijala.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)