LUBENICA SE NE DRŽI U FRIŽIDERU! Evo gde joj je mesto
Stručnjaci iz američkog Ministarstva poljoprivrede sada tvrde da lubenicu ne bi trebalo da držimo u frižideru već na sobnoj temperaturi kako bi zadržala sve hranljive sastojke.
Naime, kada je hladna, lubenica usporeno gubi većinu svojih vitamina i hranljivih sastojaka.
Naučnici su tokom istraživanja 14 dana testirali ponašanje lubenice na 5, 12 i 21 stepen, a rezultati su pokazali da su one čuvane na 21 stepen imale za 40 odsto više likopena i 50 do 139 odsto više beta karotena.
Inače, ovo je odavno poznato i za mnoge druge namirnice.
Tako, na primer, paradajz u frižideru gubi svoj ukus, dok će beli luk vremenom proklijati. Takođe, hladnoća iz frižidera podstiče pretvaranje skroba iz krompira u šećer, pa bi on mogao biti slatkast.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (1)
Dule
18.08.2020 13:23
Bože gluposti, da jedeš vruću lubenicu zbog "likopena".