(RECEPT) Tajna savršenog testa za picu: 2 sastojka prave bitnu razliku
Dobra pica? Zna se – bogato filovana sa savršeno ukusnim i mekanim testom. Ali, često smo svedoci da testo jednostavno bude šuplje, bezukusno, žilavo i jednostavno pokvari čitav ukus ovog jako popularnog jela.
Recept za savršeno testo za picu je jednostavan i jeftin, a garantuje da će vaše testo uvek biti mekano, sočno i hrsakvo baš koliko treba!
Tajna se krije zapravo u grčkom jogurtu i još jednom netipičnom dodatku.
Grčki jogurt omiljen je širom sveta zbog svoje guste i kremaste teksture nalik na pavlaku, ali i zato što sadrži gotovo dvaput više proteina od klasičnog jogurta.
Potrebni sastojci:
- 200 grama brašna
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 1/2 praška za pecivo
- 200 grama grčkog jogurta
Priprema:
Pomešajte suve sastojke – brašno, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo.
Ovoj smesi dodajte grčki jogurt, dobro promešajte, pa mesite oko 5 minuta, sve dok ne dobijete čvrsto testo koja se lepi za prsti.
Testo razvucite na željenu debljine, filujte ga po želji, pa pecite picu na uobičajen način.
Savet :
Ako želite da testo bude izrazito hrskavo, razvite ga na pola centimetara debljine, pa ga stavite u prethodno zagrejanu rernu na temperaturi od 220 stepeni.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)