(RECEPT) SVI VITAMINI OSTAJU U TEGLI: Spremite džem bez kuvanja voća, ovako upečatljiv ukus nikad niste okusili!

Autor: stil.kurir.rs, Republika

Lifestyle

19.08.2020

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pitanju su slatki namazi od bobičastog voća - kod ostalih, ova tehnika neće uspeti.

RepublikaFoto: youtube.com/Casey Corrington
Foto: Ilustracija

Sastojci: 

  • 2 kg jagoda, malina ili kupina (plodovi moraju biti zreli) 
  • 1 kg šećera 
  • 500 ml vode

Priprema: 

Operite voćkice, ako su u pitanju jagode odstranite peteljke. Ostavite da se voće ocedi na cediljki. Za to vreme, skuvajte sirup od vode i šećera - neka se kuva 5 do 7 minuta od trenutka ključanja, tako da postane gušći, ali da ne dobije belu boju.

Oceđeno voće stavite u šerpu i prelijte vrućim šećernim sirupom i poklopite da malo odstoji. Voćkice će pustiti malo vode i razrediti sirup. Kada se potpuno ohladi, procedite tečnost i stavite na vatru da ključa 5 do 7 minuta, pa njime ponovo prelijte voće i ostavite da se potpuno ohladi. Ponovite postupak još jednom.

Ako želite da sirup bude baš gust, stavite više šećera i kuvajte duže. 

Nakon trećeg ključanja sirupa, voćkice prebacite u sterilisane tegle i prelijte vrućim sirupom. Zatvorite dobro i umotajte u ćebe. Kad se potpuno ohladi, odložite u ostavu sa ostalom zimnicom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading