NAJEDITE SE ZA 70 DINARA: Spremite bogatu porciju gulaša koji se topi u ustima!

Autor:

Lifestyle

20.08.2020

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neka vaš izbor za ručak bude pravo mediteransko jelo - gulaš sa pečurkama, sojom i pečenim paprikama!

Foto: youtube.com/domaceiukusno
Foto: Ilustracija

A kako spremiti ovo preukusno jelo? Vrlo lako!

Sastojci (za 4 porcije):

200 grama šampinjona

300 grama pečene crvene paprike

50 grama sojinih šnicli

1/2 praziluka

250 mililitra soka od paradajza

1 šaka maslina

so, biber, origano, ulje

Cena jedne porcije je oko 70 dinara

Priprema:

Sojine šnicle prelijte vodom i stavite da se kuvaju. Nemojte soliti vodu jer brzo upijaju so i budu previše slane.

Kuvajte ih nekih 15-ak minuta od kada provri voda, dok potpuno ne omekšaju, a onda ih ocedite od vode.

U vatrostalnu posudu ili manji pleh stavite pečurke isečene na krupnije komade, praziluk isečen na kolutove, papriku koju ste grubo iscepkali, sojine pahuljice i isečene masline.

 

Dobro posolite, začinite biberom i origanom, zalije uljem i promešajte.

Nalijte paradajz sokom.

Ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 250°C i pecite oko 45 minuta

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading