NAJEDITE SE ZA 70 DINARA: Spremite bogatu porciju gulaša koji se topi u ustima!
Neka vaš izbor za ručak bude pravo mediteransko jelo - gulaš sa pečurkama, sojom i pečenim paprikama!
A kako spremiti ovo preukusno jelo? Vrlo lako!
Sastojci (za 4 porcije):
200 grama šampinjona
300 grama pečene crvene paprike
50 grama sojinih šnicli
1/2 praziluka
250 mililitra soka od paradajza
1 šaka maslina
so, biber, origano, ulje
Cena jedne porcije je oko 70 dinara
Priprema:
Sojine šnicle prelijte vodom i stavite da se kuvaju. Nemojte soliti vodu jer brzo upijaju so i budu previše slane.
Kuvajte ih nekih 15-ak minuta od kada provri voda, dok potpuno ne omekšaju, a onda ih ocedite od vode.
U vatrostalnu posudu ili manji pleh stavite pečurke isečene na krupnije komade, praziluk isečen na kolutove, papriku koju ste grubo iscepkali, sojine pahuljice i isečene masline.
Dobro posolite, začinite biberom i origanom, zalije uljem i promešajte.
Nalijte paradajz sokom.
Ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 250°C i pecite oko 45 minuta
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)