(RECEPT) Ne bacajte stari hleb: Napravite pitu koja će vas oduševiti svojim ukusom
Hleb je namirnica koja vrlo često pretekne u kući. Umesto da bacate hranu, napravite pitu od starog hleba koja će vas oduševiti ukusom.
SASTOJCI
- 6-7 parčeta starog hleba isečenih na kockice
- 200 gr očićšćenog svežeg spanaća
- 1 glavica sitno nasečenog luka
- 1 manji čen belog luka
- 6-7 jaja
- 3 dl mleka
- 2-3 kašike kisele pavlake
- rendani kačkavalj
- 50 g maslaca
- suhomesnato po želji
- so
- bibet
- senf po želji
Priprema
Na zagrejanom maslacu prodinstati luk dok ne dobije staklastu boju, dodati beli luk, dodati dobro oceđeni spanać, par puta promešati da malo svene, skloniti sa ringle i začiniti solju i biberom.
Umutiti jaja sa pavlakom i mlekom, posoliti i pobiberiti, po želji umešati kašićicu senfa i malo narendanog oraščića.
Na dno maslacem podmazane vatrostalne posude rasporediti kockice hleba, preko toga malo spanaća, narendanog kačkavalja, možete dodati i nešto suhomesnato (kobasice, pečenica, šunka...). Ponavljati dok se ne utroše sve predviđene namirnice, završiti narendanim kačkavaljem, preliti umućenom masom sa jajima i mlekom, pokriti folijom i ostaviti u frižideru oko 30 minuta.
Rernu zagrejati na 200°C. Posudu izvaditi iz frižidera 15 minuta pre stavljanja u rernu. Peći oko 35 minuta, do zlatno smeđe boje.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)