POCEPANA PAPRIKA SA BELIM LUKOM! Izvanredna zimnica za svačiji ukus

Autor: republika

Lifestyle

28.08.2020

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zimnica koju ćete obožavati...

RepublikaFoto: pixabay.com

Sastojci: 5 kg paprike, 5 kašika sirćeta, 1 kašika morske soli, 1 glavica belog luka, celerov list, 100 ml ulja.

 Priprema: Papriku ispeći na plotni, očistiti je i izvaditi seme. Zatim je pocepati i staviti u rešetku da se ocedi najmanje 1 sat, a najbolje preko noći.

 

U dublju posudu sipati ulje, dodati papriku i so. Staviti u rernu i peći oko sat vremena, a pred kraj dodati sirće, celer i krupno sečen beli luk. Pakovati u sterilisane tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima.

Tegle staviti u rernu na 90 stepeni 90 minuta. Tu ih ostaviti do sutra – ceo dan neka se ohlade, pa ih složite u police sa ostalom zimnicom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading