(RECEPT) Rolovana piletina na kojoj bi vam pozavideli svetski kuvari
Ne postoji čovek koji ne voli belo pileće meso, tako da je uvek idealna prilika da iznenadite ukućane rolovanom piletinom.
Neki vole da prave rolovanu piletinu sa odkoštenim mesom bataka, ali neuporedivo je jednostavnije to uraditi sa belim mesom.
Sastojci:
- pileće belo meso
- kačkavalj na listiće
- tanko isečena šunka
- jaje
- brašno
- prezle
- čačkalice
- pavlaka
- majonez
- kiseli krastavčić
- vlašac
Priprema:
Filete belog mesa morate da nežno izlupate, a to je najbolje uraditi tako što se belo meso tanko iseče i prekrije najlonom pa nežno izlupa kako bi se istanjili i lakše rolovali.
Meso se raširi, pa se prvo stavi list šunke i odozgo kačkavalja. Preko kačkavalja može da se stavi vlašac. Meso se urola tako što se prvo saviju krajevi, pa sredina i pričvrsti se čačkalicom. Čačkalica se vadi tek na kraju, pre nego što se posluži.
Rolovano meso se prvo uvalja u brašno, jaja i prezle. Ringla se ugreje na najjače, pa se smanji čim se stavi meso u tiganj sa uljem. Kada korica dobije zlatnu boju meso se okrene na drugu stranu. Kada je gotovo stavi se na tanjir sa salvetom da upije ulje.
Pohovano meso je najukusnije kada se jede sa tatar sosom koji se pravi tako što se pomeša ista količina majoneza i pavlake, doda sitno iseckan krastavčić, so, biber i vlašac.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)