(RECEPT) STARE TAJNE SA JUGA SRBIJE: Domaći ajvar od čiste paprike
Donosimo vam recept za najukusniji starinski ajvar od čiste paprike sa juga Srbije.
Sastojci:
30 kg crvene mesnate paprike
200 grama so
50 grama esencija
ljuta paprika po ukusu
Priprema:
Ispeći (ispeckati) papriku na plotni šporeta i staviti u šerpu prekrivenu sa kuhinjskom krpom da se malo ohladi.
Oljuštiti papriku (odbaciti dršku i semenke) i staviti je u plastični buškasti džak za krompir da se ocedi preko noći (najbolje se cedi u plastičnim džakovima).
Sutradan samleti oceđenu papriku u mašini za mlevenje mesa ili nekom električnom aparatu.
Staviti šerpu na šporet da se vrlo malo zagreje, sipati samlevenu papriku, dodati zejtin i so i promešati. Pržiti samlevenu papriku otprilike 2 do 2,5 sata zavisno od jačine vatre uz stalno mešanje.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)