ZAPIŠITE OVAJ RECEPT, ZAHVALIĆETE NAM KASNIJE! Resetovaće vas u tren oka: Probajte SUPU KOJA LEČI MAMURLUK!
Uzmite olovku i papir i pažljivo prepišite recept zlata vredan!
Iako je adstrigena Soljanka, ruska supa prepuna je kiselih krastavaca, limuna i mesa kao glavnih sastojaka i veruje se da je idealna za mamurluk.
Soljanka je idealan izbor supe zbog svoje kiselosti, pa nije iznenađenje da se slani kiseli kupus i kiseli krastavčići takođe preporučuju kao lekovi za umirenje tela posle noćne alkoholne seanse. Veruje se da ova kisela hrana nežno deluje na sistem za varenje i nadoknađuje ravnotežu tečnosti i elektrolita.
Soljanka je nastala u Ukrajini u 17. veku i postala voljena od Rusa. Ovo je srdačna, gusta supa sa slanim mesom, kobasicama, maslinama, kaprima, kiselinama, kupusom, ponekad šargarepom i koperom i pavlakom za kuvanje. Uz pratnju, naravno, hleba od celog zrna.
Sastojci za supu:
- 400-500 grama pečenice, kobasice ili bilo kog drugog mesa
- 4 glavice crnog luka
- 4 paprike
- 2 paradajza
- 4 kašike koncentrata paradajza
- 5 kiselih krastavaca
- kocka za supu, beli luk, lovorov list, ljute papričice i kisela pavlaka
Priprema:
Na ulju propržiti luk, dodati paprike, a zatim paradajz. U posebnom tiganju propržiti ostatke pečenice ili kobasice. Sipati u glavnu šerpu i dodati koncentrovani paradajz. Malo upržiti zbog arome.
Potom dodati sitno iseckane krastavce. Naliti sa litar do litar i po vode i staviti kocku za supu, lovorov list, beli luk i papričice po želji. Po želji dodati i tečnost u kome su bili krastavci. Kuvati oko 20 minuta.
Veoma važno je da se soljanka pripremi par sati ranije, a optimalno je uveče. Poslužiti je sa kašičicom kisele pavlake.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)