(RECEPT) Bolja od Doboš torte: Probajte "maminu" domaću poslasticu, jedno parče vam neće biti dovoljno
Jeftina i veoma ukusna torta od samo jednog jajeta, a sve ostale sastojke uglavnom uvek imamo u kući.
Sastojci i priprema:
Za 5 kora:
- 1 jaje
- 300 gr. brašna
- 2 kašike kakao praha
- pola kašičice soda bikarbone
- 50 ml. mleka
- 100 gr. šećera
- 100 gr. maslaca ili margarina
Za fil:
- 1 litra mleka
- 2 kesice pudinga od čokolade
- 8 kasika šećera
- 100 gr. maslaca ili margarina
- 4 kasike brašna
- 100 gr. mlevenih oraha ili kokos (moze i bez)
U vanglu stavite brašno, kakao, sodu bikarbonu, napravite udubljenje pa dodajte mleko, jaje, sećer. Dodajte maslac ili margarin koji je bio na sobnoj temperaturi i sve rukom zamesite.
Podelite na 5 jednakih delova i ostavite u frižideru oko 30 minuta. Svaki razvucite u krug prečnika 25 cm i pecite na prevrnutom plehu na 200 stepeni oko 3-5 minuta (zavisi od rerne).
Puding, šećer, brašno umutite sa 200 ml. mleka, pa zakuvajte u prokuvanom mleku. Ostavite da se prohladi pa mu dodajte razmućen maslac ili margarin. Umešajte orahe ili kokos pa mažite kore. Petu koru premažite pa stavite u frižider do sutradan. Treba da ostavite šolju fila da premažete tortu okolo, pospite dodatno još mlevenim orasima, kokosom ili narendanom čokoladom.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)