(RECEPT) Ništa ukusnije od domaćeg jela: Sarme sa suvim rebrima kojima niko ne može da odoli

Autor: Stvarukusa, Republika

Lifestyle

14.09.2020

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz sarmu možete poslužiti proju.

RepublikaFoto: youtube.com/Natashas Kitchen
Foto: Ilustracija

Sastojci

- 600 g mlevenog mesa

- 200 g suve slanine

- 100 g pirinča

- 1 glavica crnog luka

- mast

- 1 glavica belog luka

- so

- mlevena crvena paprika

- tucana ljuta

- lovorov list

- zrna bibera

- mleven biber

- listovi kiselog kupusa

- 300 g suvih rebara

 

Priprema

Na ulju propržite seckan crni luk, dodajte crvenu mlevenu  papriku, mleven biber, sitno seckan beli luk, malo ljute tucane paprike i sklonite sa šporeta. Dodajte mleveno meso i opran pirinač i sve dobro promešajte, pa sve zajedno malo propržite. Ubacite po želji 1. jaje. Listovima kupusa odstranite tvrdi deo i stavite na sredinu kašiku fila, pa rukama malo izdužite i savijte ivice kupusa, pa uvijte sarmu malo nadugačko. Ređajte u šerpu uz ivice uspravno i dobro pritisnite jednu uz drugu. U sredinu stavite isečena rebra i isečenu sredinu kupusa. Dodajte lovorov list i neko zrno bibera po želji. Pospite još malo tucanom paprikom i nalijte vodom da ogrezne. Kuvajte oko 2,5 sata na tihoj vatri. Ukoliko je kupus prekiseo obavezno operite listove.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading