(RECEPT) FANTASTIČAN GULAŠ SA SOJOM: Lako se sprema, pogodan i za vegane
Gulaš koji će se svima dopasti, deca ga posebno obožavaju a ovaj recept je postan pa je pogodan i za vegane, jeftin i obilan.
Količina je veća, za deset odraslih osoba, ali možete skuvati više pa zamrznuti jedan deo.
Sastojci i priprema:
- 500 gr. soje komadića
- 4 veće glavice crnog luka
- 5 - 6 čena belog luka
- 2 paprike (roga ili babura, sveža ili zamrznuta)
- 2 paradajza (ili nekoliko čeri paradajza, može i 200 ml. pelata)
- 1 ljuta papričica (ako volite pikantno)
- 2 srednje šargarepe
- 1 kašika sitne crvene paprike
- so
- biber
- suvi začin
- peršunovo ili celerovo lišće
- 100- 150 ml. ulja
Soju natopite vrućom vodom. Sitno iseckan luk pržite na ulju nekih 10 minuta (da požuti dok ne počne da se lepi za šerpu). Iseckajte ili izmiksajte paprike, paradajz, beli luk, lišće, šargarepu izrendajte pa sve to dodajte prženom luku.
Poklopite i krčkajte 15 minuta, dodajte soju, sitnu crvenu papriku i oko dve do dve i po litre vode. Kuvajte otprilike pola sata (ukupno 40 minuta) začinite i poslužite uz testeninu, rižu, pire ili bareni krompir.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)