(RECEPT) JESENJI SPECIJALITET: Čorba od karfiola i parmezana
Na prvi pogled nespojivo, ali tek kada spremite shvatićete koliko je
Sastojci:
2 kašike maslaca
8 režnjeva belog luka
1 crveni luk
so, biber
2 glavice karfiola
8 šolja povrćnog temeljca
2 šolje vode
majčina dušica
parmezan (za posnu varijantu koristiti biljni)
Priprema:
Na maslacu dinstajte beli i crveni luk, a zatim dodajte so i biber, narendani karfiol (ili naseckan u seckalici/multipraktiku), povrćni temeljac, vodu i začine.
Kuvajte poklopljeno 15 minuta pa dodajte na kraju pola šolje rendanog parmezana i ¼ šolje seckanog vlašca. Izmiksajte štapnim mikserom da biste dobili gustu krem čorbu.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)