(RECEPT) Mekano pecivo sa viršlama i puterom
Odozgo možete da stavite kečap, senf ili šta već ukućani vole...
Potrebno je:
- 100 ml vode
- 20 g kvasca
- 200 ml mleka
- 1 jaje i 1 žumance
- kocka maslaca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 200 g viršli
- 500 g brašna semenke
Priprema:
Ubaciti brašno i so i zamesiti glatko testo.
Ostaviti da naraste, pa ga razvući na sto u obliku pravougaonika. Preseći na pola po dužini, pa na na 2 dela i tako dobijete 6 parčeta. Svaki deo premazati maslacom. U svaki uviti po jednu viršlu, a zatim oštrim makazama odozgo zaseći nakoso testo i viršlu.
Prvi isečeni deo staviti pravo, sledeći desno, pa sledeći levo, pa desno, pa levo i tako redom da se na zalepe. Prekriti i za to vreme uključiti rernu na 200 stepeni C.
Nadošlo pecivo premazati razmućenim žumancetom, posuti semenkama i krupnom solju. Peći na 190 stepeni C oko 30 minuta da lepo porumeni.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)