(RECEPT) Tope se u ustima i mame da uzmete još: Lovačke šnicle sa pire krompirom

Autor: Lepota i zdravlje, Republika

Lifestyle

18.10.2020

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za trpezarijskim stolom malo šta može da nas iznervira kao žilavo meso koje jedva možemo da žvaćemo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Šnicla (Ilustracija)

 Kada je u pitanju govedina, pored kvalitetnog mesa,  na to da li će nam ručak presesti ili ćemo poželeti dodatak, u velikoj meri utiče recept. Lovačke šnicle se prave od teletine, a sočne zalogaje koji se tope u ustima savršeno dopunjuju pire krompir i neka sveža salata.

Sastojci:

500 g telećih šnicli (poslužiće i juneće, ali meso neće biti tako mekano)
1 kašika brašna
2-3 kašike ulja za prženje
2 čena sitno seckanog belog luka
1 kašičica mlevene paprike
začini po izboru (so, biber, peršun)
500ml vode
500g krompira

Priprema:

Meso isecite na deblje šnicle i izlupajte ih tučkom. Kratko ih propržite na ulju sve dok ne počnu da se rumene. Izvadite šnicle iz tiganja, pa u masnoći koja je ostala od prženja mesa izdinstajte beli luk. Vodite računa da temperatura ne bude previsoka jer će luk zagoreti i postati gorak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kolja

18.10.2020 20:19

Volela bih da pročitam nastavak recepta: Lovačke šnicle sa pire krompirom. Priprema: Meso isecite na deblje šnicle i izlupajte ih tučkom. Kratko ih propržite na ulju sve dok ne počnu da se rumene. Izvadite šnicle iz tiganja, pa u masnoći koja je ostala od prženja mesa izdinstajte beli luk. Vodite računa da temperatura ne bude previsoka jer će luk zagoreti i postati gorak. I Tako Dalje