(RECEPT) NEODOLJIVA POSLASTICA: Tiramisu sa mandarinama

Autor: Press online, Republika

Lifestyle

20.10.2020

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mandarine ovaj kolač čine osvežavajućim.

RepublikaFoto: pixabay.com
Tiramisu

Sastojci:

Za biskvit:

5 jaja 

malo soli
150 g šećera
100 g brašna
50 g mlevenih badema

Za fil i ukrašavanje:

1 kesica želatina
4 žumanceta
100 g šećera
500 g sremskog sira
kašičica kore od limuna
50 ml instant kafe
4 kašike konjaka
4 kašike amareta
200 g mandarina
2 kašičice kakaa

 

 

Priprema:

1. Zagrejati rernu na 175 stepeni. Obložiti okvir za kolače peki papirom (prečnika 26 cm). Razdvojiti žumanca i belanca. Belanca umutiti sa malo soli. Žumanca umutiti sa šećerom i 2 kašike vruće vode. Umešati umućena belanca, žumanca, brašno i bademe. Sipati testo u okvir za kolače i peći 40 minuta. Izvaditi pečeni biskvit iz okvira i pustiti ga da se ohladi.

2. Pripremiti želatin. Žumanca umutiti sa šećerom i dodavati sir i koru od limuna, malo po malo. Umešati želatin.

3. Pomešati kafu sa konjakom i amaretom. Preseći biskvit na dve kore. Donju koru staviti u okvir za kolače i poprskati alkoholnom kafom. Premazati polovinom krema. Polovinu mandarina poređati preko krema. Poklopiti drugom korom i premazati polovinom preostalog krema. Poređati preostale mandarine i odozgo staviti ostatak krema. Ukrasiti tortu kakaom i držati je u frižideru 3 sata pre serviranja. Pre serviranja izvaditi tortu iz okvira i servirati je prelivenu istopljenom čokoladom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading