(RECEPT) Sočni kolač sa jabukama i cimetom: Kombinacija kojoj ne možete da se oduprete

Autor:

Lifestyle

23.10.2020

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za jesenje dane najbolji slatkiš je kolač napravljen od jabuke i cimeta. Neodoljivog mirisa i ukusa koji trajno ostaje u našim sećanjima, još od detinjstva.

RepublikaFoto: youtube.com/The Cooking Foodie
Foto: Ilustracija

Sastojci:

- 6 većih jabuka

- 2-3 kašike limunovog soka
- 160 g ovsenih pahuljica
- 200g brašna
- 150 g butera
- 150 g šećera + 1 kašika za preliv
- 1 kašičica cimeta

Priprema:

Zagrejte rernu na180 stepeni. Pleh za pečenje kolača obložite papirom za pečenje.

U većoj posudi pomešajte brašno, ovsene pahuljice i šećer. U drugoj posudi izrendajte jabuke i dodajte sok od limuna.

 

Za prvi sloj kolača sipajte 2 kašike hladnog putera, premažite dno, a zatim dodajte 3 do 4 kašike smese sa ovsenim pahuljicama. Lepo rasporedite i napravite podlogu, pa preko sipajte 1/3 smese od jabuka i limunovog soka. Tako ređajte još dva puta, smesa ovsenih pahuljica, jabuke, smesa sa ovsenim pahuljicama, jabuke, pa smesa sa ovsenim pahuljicama.

Kao poslednji sloj izrendajte 120 g hladnog putera i pospite kašikom šećera.

Pecite oko 35 do 40 minuta. Nakon pečenja kolač ostavite 20 minuta da se ohladi i onda poslužite.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading