(RECEPT) Super ideja za ručak: Pohovana boranija
Boranija, pripremljena u rerni ali može da se i pržit. Odlična je uz marinadu od belog luka, maslinovog ulja, limuna i peršuna, ili uz umak od krem sira, belog luka, mirođije ili samo uz salatu ili krompir salatu, bareni krompir i pirinač.
Sastojci i priprema:
- oko 300 - 400 gr. boranije
- 2-3 jaja
- 200 gr. prezli (ne potroše se sve)
- 1 kašika brašna
- so
- 1 kašićica belog luka u prahu (ili izrendajte svež)
- 1 kašičica sitne crvene paprike (aleva)
- malo muskantnog oraščića (ja stavim samo kad imam)
- ulje za prelivanje
Skuvajte boraniju u posoljenoj vodi (2 kašičice soli), procedite i ostavite da se prohladi. Izmešajte sa kašikom brašna, potom u umućena jaja koja ste predhodno posolili (2 prstohvata soli). Napravite mešavinu od prezli, belog luka, sitne paprike i muskantnog oraščića (mogu drugi začini) pa svaku boraniju posebno uvaljajte.
Ređajte na podmazanu tepsiju ili stavite pek papir. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 20 minuta.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)