(RECEPT) Preukusna i super hrskava pogača koja se peče u tiganju
Pogača je mnogo lepša od belog hleba i uz njen ukus svako jelo postaje pravi užitak, a recept koji je pred vama otkriva sasvim nov način pripremanja bez pečenja u rerni.
Sastojci
- 400 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 dl tople vode
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice šećera
- malo ulja
Priprema
U posudi pomešajte brašno, kvasac i šećer, pa dodajte malo tople vode i mesite testo. Tek onda dodajte so (so se nikada ne meša sa kvascem), dolijte još vode i nastavite da mesite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Prebacite na pobrašnjenu podlogu i mesite do testo ne omekša. Oblikujte loptu, vratite u posudu i prelijte sa vrlo malo ulja, pa ga razmažite po površini lopte. Hermetički zatvorite i ostavite da odstoji i naraste oko sat i po. Testo istresite na nauljenu podlogu (može pleh) i poklopite. Na srednjoj vatri zagrejte nauljani tiganj, prebacite u njega testo, blago ga pritisnite rukama da se raširi po tiganju i poklopite. Pecite dok donji deo hleba ne dobije zlatnu boju, pa prevrnite na nauljani tanjir, a zatim ponovo vratite u tiganj da se ispeče i odozdo.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)