(RECEPT) Kremasti kapućino kolač kome nećete moći da odolite
Kolač koji svojom kremastom struktruom i nesvakidašnjim ukusom čini pravu gozbu za sva čula.
Kora
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 4 kašika ulja
- 9 kašika brašna
- pola praška za pecivo ( 5 gr )
Sirup
- 250 ml vode
- 7 kašika šećera
- 5 kašičica nes kafe
- 2 kesice kapućina (bolja varijanta je kapućino sa rumom)
Fil
- 500 ml slatke pavlake
- 250 gr krem sira (neutralnog)
- 7 kašika šećera u prahu
Ulupati belanca, pa dodati polako šećer i nastaviti mućenje dok se ne dobije jaka i čvrsta pjena. Zatim dodati žumanca i nastaviti sa mućenjem.
Na kraju dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i sve sjediniti varjačom. Istresti masu u obložen pleh dimenzija 35 x 25 cm i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni između 20 i 25 minuta u zavisnosti od vašeg šporeta.
Ispečen i ohlađen biskvit iseći vodoravno da se dobiju 2 tanke korice.
Za sirup treba pomešati vodu i šećer, pa staviti na vatru da provri. Nakon kratkog ključanja skloniti sa šporeta. Dodati nes kafu i kapućino i ostaviti da se ohladi.
Za fil ulupati slatku pavlaku, a posebno izmešati sir i šećer u prahu. Zatim u slatku pavlaku ubaciti sir, pa laganim mešanjem sve sjediniti. Mlakim sirupom namočiti koru i sačekatu da upije, pa naneti deo fila, zatim kora, sirup, fil, a na kraju dekorisati mlevenim napolitankama ili po vašoj želji.
Ostaviti kolač da odstoji neko vreme i poslužiti.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)