KARFIOL NA DRUGAČIJI NAČIN! Brzo se i lako PRAVI, a odličan je PRILOG mesu!
Čak i oni koji nisu ljubitelji ovog povrća imaće samo reči hvale.
Možete praviti krafiol kao prilog lovačkim šniclama i služiti uz neku salatu.
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 50 ml mleka
- So, biber
- Malo slatke mlevene paprike
- 30 g brašna
- Malo maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
Priprema:
Karfiol očistite i isecite na manje delove.
Zatim ga kuvajte na pari pola sata.
U posudu sipajte jaja, posolite, pobiberite, pa dodajte slatku mlevenu paprku, mleko, maslinovo ulje i zgnječen beli luk.
Sve dobro promešajte.
Dodajte postepeno brašno sve vreme muteći žicom.
Umočite karfion u smesu, stavite u pleh, pa pecite u rerni na 180 stepeni nekih 15 minuta.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)