(RECEPT) NAPRAVITE DOMAĆI HUMUS: Veoma je zdrav, a možete da ga ponesete i na posao za doručak!
Prirema humusa daleko je jednostavnija nego što na prvi pogled zvuči.
Ovo je odličan proteinski namaz, zahvaljujući leblebiji koja ima i do 25 odsto belančevina u osušenom zrnu.
Sastojci:
- 100 sirove leblebije
- 1 kašika tahini paste
- sok 1/2 limuna
- so i biber
- po ukusu dodaci
- 1/2 kašičice sode bikarbone
Priprema:
Potopiti leblebiju u hladnu vodu da odstoji preko noći.
Ujutru odliti vodu, oprati zrna i staviti leblebiju da se kuva sa malo sode bikarbone.
Kad se skuva, ocediti i malo vode zadržati ako bude potrebno da se namaz razredi.
Dobro samleti u blenderu, dodati so, biber, tahini i limunov sok.
Od dodataka, po ukusu, možete naseckati jedan čen belog luka, ali umesto njega i limuna može da se sipa i pasirani paradajz.
Takođe, uz ukus humusa lepo se slaže i pečeni plavi patlidžan.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)