SAVRŠENO NEDELJNO POPODNE! Opustite se uz film i HRSKAVE DOMAĆE NAĆOSE: Recept zbog kojeg ćete lizati prste!
Prvi radni dan često je i najnaporniji tokom sedmice, pa je najbolji način da se pripremimo za nove pobede tako što ćemo "napuniti baterije" uz neki film ili seriju, ali i napuniti stomake - preukusnim naćosima.
Naćosi odnosno tortilja čips, dolazi iz grada Piedras Negras u Meksiku. Jednog dana 1943. godine nekoliko supruga američkih vojnika stiglo je u restoran jednog gospodina, a kako je već bio kraj radnog vremena, tražile su da im se pripremi nešto što je jednostavno i brzo gotovo.
Vlasnik, Ignacio "Nacho" Anaya nije imao dovoljno sastojaka da pripremi konkretno jelo - imao je svega nekoliko tortilja, malo ribanog sira i Jalapeño papričice.
U trenutku je izmislio recept: izrezao je tortilje na trougliće, posipao rendanog sira i malo papričica te sve zajedno stavio u rernu na nekoliko minuta.
Žene su se oduševile ovom novonastalom grickalicom, a vrlo brzo recept se proširio duž cele Amerike, prenosi Večernji.
Mi vam donosimo recept po kojem ih možete pripremiti kod kuće.
Sastojci:
1 šolja kukuruznog brašna
1 šolja običnog brašna
Pola kesice praška za pecivo
2 kašike margarina
Po dvije kašičice: susam, lanenih semenki i semenki suncokreta
Kašika maslinovog ulja
Mlaka voda
Malo soli
Priprema:
Zamesite testo od brašna, semenki, vode i margarina. Podelite smesu na kuglice i pustite da se diže pola sata. Kuglice razvaljajte na papiru za pečenje da dobijete tanku podlogu. Isecite male trougliće, a zatim ih pecite na 150 stepeni oko 30 minuta. Napravite umak od jogurta i belog luka, od paradajza ili najpoznatiji meksički umak - gvakamole i uživajte!
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)