(RECEPT) NAPRAVITE SAMI TOPLU ČOKOLADU KAO IZ KAFIĆA! Ovaj napitak ublažava kašalj, a JEDAN SASTOJAK je pravo iznenađenje!
Omiljeni napitak u jesenjim i zimskim danima za mnoge je vruća čokolada, a osim užitka za nepca nekoliko gutljaja ove kremaste slastice pružiće i zaštitu kardiovaskularnom sistemu, ublažiće kašalj i smiriti želudačne tegobe!
Razloga za šolju tople čokolade ima uvek, baš kao i recepata u kojima vrsni znalci koriste najkvalitetniju čokoladu dok su dodaci poput cimeta, čilija ili đumbira dobrodošli ako želite da pojačate lekovitu notu slasnog gutljaja.
SASTOJCI ZA VRUĆU ČOKOLADU:
- 150 g čokolade sa 60% kakaa
- 200 ml punomasnog mleka
- 200 ml slatke pavlake
- jedna mala kašika smeđeg šećera
- prstohvat soli
- po želji malo cimeta
PRIPREMA VRUĆE ČOKOLADE:
1. Čokoladu iseckajte na što sitnije komadiće.
2. Mleko i pavlaklu pomešajte, pa sve to ubacite u šerpu i stavite da se kuva na srednje jakoj vatri.
2. Čim smesa provri prelijte je preko naseckane čokolade i mešajte dok ne dobijete gustu kremastu smesu, ukoliko vam se stvaraju grudice nežno ih razbijte pomoću miksera.
3. Na kraju dodajte prstohvat soli koja će pojačati ukus čokolade i malo cimeta po želji.
Savet: Umesto cimeta u vruću čokoladu dodajte malo muskatnog oraščića, narendanog svežeg đumbira ili čilija u prahu.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)