(RECEPT) ZVEZDA SLAVSKE TRPEZE: Ovako NAJBOLJE DOMAĆICE prave RUSKU SALATU!
Ruska salata je nezaobilazni deo trpeze tokom praznika, na slavama i svim ostalim slavljima.
Napravite je lako i jednostavno, a recept će vam tražiti svi koji je probaju.
Sastojci:
- - po 400 g krompira, šargarepe i graška
- - po 300 g šunke i kiselih krastavčića
- - 600 g majoneza
- - 100 g kisele pavlake
- - 15 g soli
- - 20 g senfa (1 puna kašičica)
- - Jaja
Priprema:
Krompir i šargarepu očistiti pa ih zajedno staviti da se skuvaju. Krompir neka bude krupniji, a šargarepa nešto sitnija jer njoj treba duže da se skuva od krompira. Grašak stavite posebno.
Dok se povrće kuva pomešati majonez, pavlaku, senf i so i sjediniti. Takođe naseckati krastavčiće, šunku i jaja na sitne kockice. Skuvano povrće procediti i ohladiti. Iseckati krompir i šargarepu na kockice, pa dodati krastavcima, šunki i jajima, a zatim dodati i ohlađen i oceđen grašak. Sve preliti prethodno napravljenim prelivom i lagano izmešati, savetuje Domaćirecepti.net.
Ostaviti rusku salatu u frižider nekoliko sati da se lepo prohladi, pa poslužiti.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)