Tradicionalno rusko jelo koje jača imunitet i ne goji
Na trpezi u Rusiji boršč zauzima počasno mesto. Čorbu puna povrća i mesa lako je napraviti, a mi vam donosimo originalni recept za ovo tradicionalno rusko jelo koje ne samo što će vas zagrejati u hladnim danima, već će vas zaštititi od virusa i pospešiti mršavljenje ako ste na dijeti.
Sastojci
- 2 šargarepe
- 2 glavice luka
- 4 krompira
- glavica kupusa
- 2 cvekle
- paradajz ili limun
- 500 grama junetine ili piletine
- peršun
- crni biber u zrnu
- lovorov list
- so
Priprema
U veću šerpu sipajte vodu, pa spustite meso i oljušten krompir. Kuvajte dok meso i krompir ne omekšaju.
Luk sitno iseckajte, pa ga prodinstajte u tiganju; kad postane staklast dodajte izrendanu šargarepu i cveklu, paradajz, biber, so i šećer, i dinastajte dok povrće ne omekša.
Meso izvadite iz bujona, iseckajte ga na kockice i ostavite sa strane.
Skuvan krompir izgnječite viljuškom, vratite ga u bujon, dodajte glavicu kupusa naseckanu na sitne rezance, dva lovorova lista, nekoliko zrna crnog bibera i so, pa kuvajte 20 minuta.
Potom dodajte izdinstano povrće iz tiganja, a onda i iseckano meso. Ako povrću u tiganju niste dodali paradajz, iscedite pola limuna u čorbu, pa poklopite i ostavite da se boršč kuva još pola sata na srednjoj temperaturi.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)