(RECEPT) LAKO, A PREUKUSNO: Piletina u vinu
Ako ste u potrazi za receptom koji nije previše zahtevan, a ukusom oduševljava nepca, isprobajte specijalitet francuske kuhinje kao što je sočna piletina u vinu.
Reč je o jelu idealnom za porodična okupljanja, kada se uz slasni ručak popije čaša omiljenog vina.
Imajte u vidu da je marinadu potrebno napraviti 24h ranije, a upravo je ona zaslužna za sočnost i mekoću mesa.
Sastojci:
250g mesnate slanine
250g šampinjona
1/2l supe
100 ml konjaka
3 kašike maslinovog ulja
kašika brašna
ulje za prženje
Marinada:
1/2 l crnog vina
1 glavica crnog luka (iseckan na kockice)
3 lovorova lista
malo peršuna (jedna grančica svežeg ili pola kašičice sušenog)
2 šargarepe (isečene na kolutove)
2 čena belog luka (sitno iseckan)
kašičica bibera u zrnu
Priprema:
U dubljem tiganju zagrejte ulje, ispržite piletinu sa svih strana i prelijte je konjakom. Izvadite meso i na istom ulju izdinstajte povrće iz marinade (biće dovoljno oko 5 minuta). Dodajte kašiku brašna, promešajte i vratite batake. Sitno iseckajte beli luk i pospite piletinu, prelijte je marinadom i supom. Začinite solju i biberom, pa na laganoj vatri krčkajte oko 60 minuta
Pola sata pred kraj kuvanja, u dubokom tiganju propržite slaninu i šampinjone. Dodajte ih piletini i kuvajte još petnaestak minuta.
Poslužite toplo, uz krompir pire i čašu rashlađenog crnog vina. Uživajte u sočnoj piletini i ukusima tradicionalne francuske kuhinje.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)