(RECEPT) Hrana dugovečnih ljudi: Domaće kiselo mleko koje se lako priprema
Kiselo mleko je izuzetnog ukusa i u sebi sadrži brojne hranljive nutritijente koji su korisni za naše zdravlje. Puno je kvalitetnih proteina, natrijuma, kalijuma i brojnih vitamina koji produžavaju život. Da bi se iskoristile sve blagodeti, najbolje je domaće spravljeno kiselo mleko koje u sebi nema veštačkih dodataka.
Sastojci
- 2 l mleka ( ako može domaćeg)
- 200 gr gotovog kiselog mleka
- 1 kašika kisele pavlake
Priprema
Mleko skuvati i ohladiti da bude toplo. U činiju staviti 200 gr kiselog mleka i pavlaku dodati malo toplog mleka i dobro žicom izjednačiti .
Sipati sve u mleko i sve dobro izmutiti.
Preliti u željene sudove poklopi poklopcem ili prozirnom folijom i ostaviti na toplom negde pored peći da prenoći.
Kad se mleko ukiseli staviti obavezno u frižider da se ohladi.
Uživajte u najboljem probiotikom za Vaš organizam.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)