(RECEPT) Novogodišnje rolnice od oblandi spremne za 10 minuta
Recept za krskave rolnice od oblandi sa ukusnim filom od čokolade, keksa, oraha. Mogu dugo da stoje, super su čvrste tako da i na sobnoj temperaturi neće se mnogo smekšati.
Sastojci i priprema:
- 2 lista oblandi
- 100 gr. šećera
- 150 gr. čokolade
- 150 gr. maslaca ili margarina
- 1 kašika ruma (ne mora)
- 100 ml. mleka
- 3 kašike mlevenih oraha
- 2 kašike mlevenog keksa kašike punite do vrha
Dodatno za dekoraciju:
- 50 gr. čokolade
- 1 kašika ulja
Pokvasite čistu krpu i listove oblandi umotajte. Ostavite oko pola sata da stoje da bi omekšale.
Tek kada su oblande smekšale krenite kuvati fil.
Sve sastojke osim keksa i oraha stavite u šerpu i prokuvajte. Dovoljno je samo da se sve rastopi. Umešajte keks i orahe i filujte kore. Svaku oblandu isecite po dužini na tri jednaka dela, urolajte i ostavite da stoje sat vremena u frižideru. Isecite, dekorišite i uživajte u odličnom ukusu. Lepše su ako se sutradan jedu.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)