(RECEPT) Odličan riblji paprikaš van kotlića u šerpi
Peukusno!
Potrebno je:
- 600 gr ribe po izboru
- 1 veća glavica crnog luka
- mešavina smrznutog povrća
- 3 paprike sveže crvene
- 50 ml kuvanog paradajza
- 3-4 lista lorbera
- crvena mlevena slatkai tucana ljuta paprika
- bibera..ulja..soli
- list i stablo celera
- 3 veća krompira
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk i sečenu na kockice papriku, pa dodati smrznuto povrće (šargarepa, koren celera pašknata. celera može i šaka graška) Sve to dinstati na tihoj vatri oko 10 min.
Dodati lovorov list može i neko zrno bibera seckan list i stablo celera, crvenu slatku i tucanu papriku i sve dobro izmešati.
Ubaciti na kocke krompiir, kuvani paradajz i naliti oko 2 l vode. Ubaciti ribu bez kostiju. Kuvati još 20-30 min na tihoj vatri.
Posoliti pobiberiti i dodati kašiku umućenog kukuruznog skroba ako je paprikaš redji. Dodati peršunov list i isključiti.
Naš paprikaš je gotov. Uz paprikaš predlažem kuvane široke rezance kao prilog. Vrhunski!
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)