(RECEPT) Samo za prave sladokusce: Šnicle u sosu od pavlake

Autor:

Lifestyle

21.12.2020

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meso fenomenalnog ukusa za bezobrazno uživanje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sastojci

- 1 kg šnicli, tanko sečenih

- 1 kašika vegete

- biber

- kečap

- 100ml neutralne pavlake (pavlaka za kuvanje)

- brašno (u koje uvaljate šnicle)

- so

- peršunov list

- 1 glavica luka

- malo ulja

Priprema

Prvo dobro izlupajte šnicle, posolite i pobiberite, a zatim ih uvaljajte u kečap. Složite ih jedna na drugu pa, ukoliko imate vremena, ostavite da odstoje sat vremena.

Rernu zagrejte na 200 stepeni, a pleh namažite uljem. Pre nego što ih stavite da se peku, uvaljajte u brašno.

Iseckajte luk i stavite ga između šnicli, prelijte ih neutralnom pavlakom, dodajte malo začina a zatim nalijte vode da prelije preko šnicli.

 

Pecite ih oko sat-sat i po vremena. Vrlo je moguće da će se šnicle zalepiti jedna za drugu, zato ih dobro rasporedite po plehu.

Ukoliko vam se sos čini gust, razblažite ga sa malo vode ili pak ukoliko je redak, dodajte malo brašna i kečapa. Idealno je poslužiti ih uz domaći pire krompir ili pirinač.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading