(RECEPT) Čim jednu probate, više se ne možete zaustaviti: Sultanova sarma je slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj
Ljudi na internetu ističu da je ovaj kolač nezaboravnog ukusa.
Sastojci
- 1l mleka
- 1 šoljica puna brašna ( za kafu, ne najmanja starinska, nego malo veća)
- 1,5 šoljica gustina
- 2 šoljice šećera
- 2 pune kašika kakaoa
- 1 vanilin šećer
- 50 gr margarina
- 100 gr kokosa
Fil
1- 00 – 150 ml slatke pavlake ( ili 100 gr šlaga izmućenog sa kiselom vodom )
Priprema
Odvojiti malo hladnog mleka, 200 – 300 ml, a ostatak staviti da provri.
Sa odvojenim mlekom pomešati brašno, gustin, šećer, kakao, vanilin šećer i umutiti.
Kad mleko provri zakuvati smesu i mešati. Prvo je retka, pa ima malo grudvica, pa se stegne i grudvice nestanu.
Odmah zatim dodati margarin i mešati dok se ne otopi i sjedini. U veliki pleh posuti sav kokos i rasporediti ravnomerno svuda, protresite tepsiju levo – desno.
Preko kokosa istresati skuvani "puding". Šarajte svuda, po celoj tepsiji, da što manje razvlačite.
Kada uspete i razvučete ravnomerno svuda ostavite da se ohladi, pa stavite 30 minuta u frižider. Ulupajte slatku pavlaku ili šlag pa premažite preko “pudinga” .
Isecite u štrafte i uvijajte u krug, pa presečete. Desnom rukom držite a levom možem presečete. Prvu slatku sarmu ne možete dodatno uvaljati u kokos koji je dole nego nju sklonite na tacnu. Svaku sarmu još malo uvaljati u kokos koji je ispod i posuti još sa tim kokosom.
Čuvati u frižideru do služenja ili odmah služiti.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)