(RECEPT) Čim jednu probate, više se ne možete zaustaviti: Sultanova sarma je slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj

Autor: Alo, Republika

Lifestyle

22.12.2020

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljudi na internetu ističu da je ovaj kolač nezaboravnog ukusa.

RepublikaFoto: youtube.com/ Domaći Recepti

Sastojci

- 1l mleka

- 1 šoljica puna brašna ( za kafu, ne najmanja starinska, nego malo veća)

- 1,5 šoljica gustina

- 2 šoljice šećera

- 2 pune kašika kakaoa

- 1 vanilin šećer

- 50 gr margarina

- 100 gr kokosa

Fil

1- 00 – 150 ml slatke pavlake ( ili 100 gr šlaga izmućenog sa kiselom vodom )

Priprema

Odvojiti malo hladnog mleka, 200 – 300 ml, a ostatak staviti da provri.

Sa odvojenim mlekom pomešati brašno, gustin, šećer, kakao, vanilin šećer i umutiti.

Kad mleko provri zakuvati smesu i mešati. Prvo je retka, pa ima malo grudvica, pa se stegne i grudvice nestanu.

Odmah zatim dodati margarin i mešati dok se ne otopi i sjedini. U veliki pleh posuti sav kokos i rasporediti ravnomerno svuda, protresite tepsiju levo – desno. 

 

Preko kokosa istresati skuvani "puding". Šarajte svuda, po celoj tepsiji, da što manje razvlačite. 

Kada uspete i razvučete ravnomerno svuda ostavite da se ohladi, pa stavite 30 minuta u frižider. Ulupajte slatku pavlaku ili šlag pa premažite preko “pudinga” .

Isecite u štrafte i uvijajte u krug, pa presečete. Desnom rukom držite a levom možem presečete. Prvu slatku sarmu ne možete dodatno uvaljati u kokos koji je dole nego nju sklonite na tacnu. Svaku sarmu još malo uvaljati u kokos koji je ispod i posuti još sa tim kokosom.

Čuvati u frižideru do služenja ili odmah služiti. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading