(RECEPT) Napravite ukusno TRADICIONALNO jelo na JEDINSTVEN način!
Od kiselog kupusa mogu da se naprave razna jela, ali ono što Srbi najviše vole jesu sarme. Tradicionalno jelo koje se pravi od kupusa i mlevenog mesa se služi i za ručak, ali i na svečanim trpezama, kao što su slavska ili novogodišnja.
Sada i vi naučite da pripremate odličnu sarmu.
Sastojci:
12 većih listova kupusa
100 g pirinča
1 glavice crnog luka
so, biber, suvi začin
suva rebra
Za zapršku:
mast ili ulje
1-1,5 kašika brašna
začinska slatka paprika
Priprema:
Na malo ulja propržite sitno seckan luk, dodajte meso i začinite. Kada je meso gotovo dodajte pirinač i pržite još 5 minuta. Ako želite dodajte i seckanu slaninu. Umotajte sarme u listove kupusa, tako što ćete list staviti na ruku, preko kašiku ili dve mesa (u zavisnosti koliki su listovi), a zatim preklopite sa jedne i druge strane i urolajte. Radite tako dok ne utrošite sastojke.
Sarmu ređajte u šerpu i nalijte vodom. Kada se skuvaju, napravite zapršku tako što ćete na masti propržiti brašno i začinsku papriku i dodati vodu iz sarme (ili sa česme ako vam je lakše). Zatim sipajte zapršku u sarme i kuvajte još 10-ak minuta.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)