Aromatični džem od jabuka: Namaz koji će nestati sa vaše trpeze za tili čas!
Ovaj aromatičan džem od jabuka pršti od intenzivnih ukusa ruma, badema i cimeta!
Sastojci:
1 kg jabuka
500 g šećera
1 kesica želatina
2 štapića cimeta
2 kašičice belog ruma
200 g badema
Priprema:
Jabuke operite, ogulite, razrežite na osmine, izvadite semenke, narežite na listiće i nakapajte limunovim sokom. Bademe prelijte kipućom vodom, poklopite i ostavite neka stoje nekoliko minuta.
Ogulite ih, popecite u tavi bez masnoće i grubo narežite. Pripremljenim jabukama dodajte rum, bademe, cimet i stavite u posudu za kuvanje. Želatin pomešajte sa dve kašike šećera, umešajte u narezane jabuke i kuvajte na laganoj vatri uz mešanje dok ne provri.
Nakon toga dodajte ostatak šećera, uz stalno mešanje. Pustite neka masa krene da vri, kuvajte još oko tri minute i pritom uklanjajte penu. Vrući džem izlijte u čiste i zagrejane tegle i odmah zatvorite.
Ako džem pripremate od slatkih jabuka, smanjite količinu šećera. Džem od jabuka odličan je kao nadev svih vrsta poslastica, ali i kao namaz za razne vrste peciva.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)