(RECEPT) Kada probate ovaj sočni kolač više nećete praviti nijedan drugi!
Sočni kolači koji već nakon prvog zalogaja postaju omiljeni.
Potrebno je:
Za svetli deo:
2 jaja
50 g šećera
50 ml ulja
50 ml mleka
1/2 praška za pecivo
Za čokoladni deo:
2 jaja
50 g šećera
100 g brašna
1/2 praška za pecivo
50 ml ulja
50 ml mleka
1 puna kašika kakaoa
50 g suvog grožđa (potopljeno u rum)
Još je potrebno:
Za preliv:
sok od 3 narandže
100 g čokolade
300 g džema od kajsija ili po želji
Priprema:
1. kora
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i prašaka za pecivo, ulje, mleko, i sve dobro izjednačiti. Razliti u podmazan pleh 35x 25 cm. Peći na 200 stepeni C oko 20-25 min.
2. kora
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo i kakaom prosejano, dodati ulje, mleko, suvo grožđe i sve izjednačiti. Peći i ovaj biskviti isto kao prvi.
Prvi svetli biskvit prohlađen preseći napola, staviti jednu polovinu u poslužavnik, preliti sokom, pa premazati džemom.
Na njega dodati tamni deo (njega ne seći), preliti sokom i premazati džemom i staviti drugi svetli deo. Dobro pritisnuti rukama. Preliti čokoladom i ostaviti u frižider par sati.
Uživajte u vrhunskom ukusu!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)