(RECEPT) PREDLOG ZA POSNI RUČAK: Pijani šaran, specijalitet koji vas neće ostaviti ravnodušnim!

Autor:

Lifestyle

15.03.2021

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je počeo Vaskršnji post koji će trajati do prvog maja, a mi vam donosimo predlog za posni ručak.

Foto: Photo by Anna Kapustina from Pexels
Foto: Ilustracija

Osim što organizam čisti od svih toksina sakupljenih unošenjem teške, kalorične hrane, post ima i veliki duhovni značaj i doprinosi mentalnom zdravlju. Naš predlog za današnji ručak je pijani šaran.

Sastojci:

  • 1,5 kg šarana
  • limun
  • 2 čena belog luka
  • kašika golica (opciono)
  • so, biber, dimljena slatka mlevena paprika po ukusu
  • 500 g kuvanog krompira
  • 200 g šargarepe isečene na kolutove
  • 150 g praziluka isečenog na kolutove
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 1,5 dl belog vina
  • četvrtina veze peršuna za dekoraciju

Priprema:

Šarana začinite solju, biberom i paprikom tako što ćete ih dobro utrljati iznutra i spolja. Napunite ribu kriškama limuna i seckanim belim lukom, pa stavite u pleh za pečenje. Oko šarana rasporedite povrće, začinite ga, prelijte sa malo ulja, a zatim sve nalijte belim vinom i pospite golicama od bundeve. Ostatak limuna isecite na tanke kriške i rasporedite po ribi i povrću, savetuje Coolinarika. Ako ne želite da šargarepa bude malo tvrđa obarite je zajedno sa krompirom pre stavljanja u pleh. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta i dekorišite svežim peršunom.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading