(RECEPT) PREDLOG ZA POSNI RUČAK: Pijani šaran, specijalitet koji vas neće ostaviti ravnodušnim!
Danas je počeo Vaskršnji post koji će trajati do prvog maja, a mi vam donosimo predlog za posni ručak.
Osim što organizam čisti od svih toksina sakupljenih unošenjem teške, kalorične hrane, post ima i veliki duhovni značaj i doprinosi mentalnom zdravlju. Naš predlog za današnji ručak je pijani šaran.
Sastojci:
- 1,5 kg šarana
- limun
- 2 čena belog luka
- kašika golica (opciono)
- so, biber, dimljena slatka mlevena paprika po ukusu
- 500 g kuvanog krompira
- 200 g šargarepe isečene na kolutove
- 150 g praziluka isečenog na kolutove
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 1,5 dl belog vina
- četvrtina veze peršuna za dekoraciju
Priprema:
Šarana začinite solju, biberom i paprikom tako što ćete ih dobro utrljati iznutra i spolja. Napunite ribu kriškama limuna i seckanim belim lukom, pa stavite u pleh za pečenje. Oko šarana rasporedite povrće, začinite ga, prelijte sa malo ulja, a zatim sve nalijte belim vinom i pospite golicama od bundeve. Ostatak limuna isecite na tanke kriške i rasporedite po ribi i povrću, savetuje Coolinarika. Ako ne želite da šargarepa bude malo tvrđa obarite je zajedno sa krompirom pre stavljanja u pleh. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta i dekorišite svežim peršunom.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)