(RECEPT) PAHULJASTA JAJA: Grandiozan doručak za svaki dan
Ovo je dobro poznata kombinacija jaja i slanine u zanimljivom izdanju.
Verovatno ste u proteklih nekoliko godina na društvenim mrežama naišli na tzv. "cloud eggs", odnosno pahuljasti, zapečeni sneg od belanaca s divnim mekim žancem u centru.
Danas vam donosimo postupak pripreme ovog efektnog doručka i predlažemo da u "sneg" pomešate komadiće hrskave slanine. Po želji dodajte i narendani sir, sušeni paradajz ili neke začine i uživajte već pri samom pogledu.
Sastojci:
4 jaja
2 kriške slanine
Biber
Priprema:
Zagrejte pećnicu na 220 stepeni, a lim za pečenje obložite papirom. Pažljivo odvojte belance od žumanca.
Stavite žumance u četiri male posude i tucite belanca u čvrst sneg. Slaninu ispecite u šerpi, a višak masnoće iscedite uz pomoć papirnatih peškira. Sačekajte nekoliko minuta da se malo ohladi, a zatim ga sitno iseckajte. Pomešajte slaninu sa belancima. Na papiru za pečenje formirajte četiri gomile snega i napravite udubinu, a zatim stavite u zagrejanu rernu na tri minuta. Izvadite belanca i u svaki bunar stavite po jedan žumance. Popaprite i pecite još dva minuta.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)