HILANDARSKE POSNE PUNJENE PAPRIKE! Ukusan obrok za celu porodicu
Dani su posta, ali čak i ako niste vernik nemate razloga da ne probate ove preukusne hilandarske paprike iz Bakine kuhinje, koje su idealane za dane kada želite da napravite pauzu od mesa
Sastojci:
7 paprika
100 g pirinča
1 šargarepa
1 glavica crnog luka ili praziluk
1 veći paradajz
100 ml kuvanog paradajza
suvi začin i so
3 čena belog luka
mlevena crvena paprika
biber
ulje
Priprema:
Propržiti na ulju seckan crni luk i šargarepu, dodati beli luk, crvenu papriku, opran pirinač sa orasima i sve još malo propržiti. Dodati soli i malo začina po želji, bibera.
Paprike oprati i izvaditi seme. Posudu za pečenje podmazati uljem, i puniti paprike i ređati. Zatvoriti kriškama paradajza.
Ostatak paradajza uglaviti između paprika. Preliti kuvanim paradajzom i naliti malo vode. Pokriti poklopcem ili folijom. Peći na 220 stepeni oko sat vremena.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)