POSNO JELO PRSTE DA POLIŽEŠ: Bolonjeze sos bez mesa će vas oduševiti!
Vreme je posta, a ideje za fini posni ručak uvek su dobrodošle. Savršen recept za bolonjeza sos bez mesa pravi je hit na internetu. Ovo ukusno i jeftino jelo dobro će vam doći kada nemate vremena za kuvanje.
Posni bolonjeze sos pravi se brzo i lako, a namirnice za ovaj obrok svi imamo kod kuće.
Sastojci:
100 g sojinih ljuspica
1 crni luk
500ml paradajz soka
1/4 kašičice muskantnog oraha
1 kašičica italijanske mešavine začina
1 pakovanje testenine
So, biber, ulje
Način pripreme:
Crni luk iseckajte na sitno i propržite na malo ulja. Dodajte sojine ljuspice i nalijte odmah sa dve čaše vode, u istu šerpu sipajte paradajz sok. Dodajte začine, dobro promešajte i ostavite da se krčka oko 20-ak minuta na laganoj vatri.
Obarite testeninu po želji i prelijte sosom.
Ukoliko ste ljubitelj maslinovog ulja možete na svaku porciju dodati malo.
Ova količina dovoljna je za 4 porcije.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)