TOPLOTA ĆE MU DATI GORČINU: Kuvar upozorava da meso sa OVIM sastojkom nikako ne treba kupovati u radnji!
Još malo pa počinje sezona roštiljanja! Prvomajski uranak se bliži, dan kada se porodice okupljaju i uživaju u pikniku na otvorenom.
Žene unapred peku gibanicu, pite, hlebove i seckaju salate, dok su muškarci najčešće zaduženi za roštilj koji se peče na otvorenom. U bogatoj ponudi mesa, neizostavani su ćevapi, pljeskavice, ražnjići, kobasice - uz obavezan luk, a za one koji preferiraju "zdraviju" ishranu - pileće i ćureće belo meso...
U neka davnija vremena meso za roštilj se pripremalo dan ranije, stavljalo u marinadu, a danas se najčešće kupuje u supermarketima i mesarama, već pripremljeno.
A kako da ne pogrešite kada kupujete meso, otkrio je kuvar restorana "Goodman".
- Ako su ćevapi, pljeskavice, meso uopšteno, marinirano u "crvenim začinima", nemojte ga kupovati, a posebno kada je toplo vreme. Ukoliko duže stoje na toplom, promeniće ukus mesu i dodati mu gorčinu. Obavezno povedite računa i da ne kupujete meso u neproverenim privatnim mesarama, ako niste sigurni u kvalitet. To je kao da kupujete mačku u džaku - objasnio je, prenosi Mondo.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)