NE BACAJTE JAJA KOJA SU VAM OSTALA OD USKRSA! 4 odlična načina na koja možete da ih iskoristite!

Autor:

Lifestyle

04.05.2021

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon Vaskrsa svima nam ostanu neiskorišćenja jaja. Ona imaju ograničeni rok trajanja, a da ne biste bacili ostatak, ovo su predlozi kako da ih iskoristite za ukusna jela

RepublikaFoto: pixabay.com

Napravite, u zavisnosti od toga koliki je višak, sledeća jela.

1. Jaja punjena ruskom salatom

Sastojci:

10 jaja

peršun

Priprema:

Tvrdo kuvana jaja isecite po dužini i izvadite žumanca. Žumanca zajedno sa ruskom salatom dobro izmešajte, pa punite jaja. Ukrasite peršunom.

2. Mimoza salata

RepublikaFoto: youtube.com/Jelajelena Petrovic

Sastojci:

200 g rendane šunke
200 g rendanog kačkavalja
3 tvrdo kuvana i rendana jaja
100 g majoneza
3 veća rendana krompira
2 kisele pavlake
so

Priprema:
Šunku, kačkavalj, jaja i krompir posolite i promešajte. Prelijte majonezom i kiselom pavlakom, sjedinite i salata je gotova.

3. Mešana salata sa jajima

Sastojci:

1 glavica zelene salate
1 glavica endivije
1 glavica zimske salate
1 veza rotkvica
1 glavica crnog luka
1 veza rukole
4 paradajza
1/2 kašičice senfa
2 kašike sirćeta
so, biber
4 kašike ulja
po vezu seckane mirođije, vlašca, peršuna
4 tvrdo kuvana jajeta

Priprema:
Očistite glavice svih nabrojanih salata, operite ih i prosušite trešenjem. Zelenu salatu i zimsku salatu iseckajte na komade veličine zalogaja. Endiviju isecite na široke trake. Dobro očistite, operite, osušite i isecite rukolu. Crni luk i isecite na prstenove. Operite rotkvice i paradajz, očistite i isecite na tanke kriške tj. trake.

Za dresing je potrebno da pomešate senf, med i kašiku hladne vode. Posolite i pobiberite. Dodajte začinsko bilje i ulje i promešajte.

Salate, rukolu, crni luk, rotkvice i paradajz pomešajte sa dresingom u velikoj činiji za salatu. Oljuštite tvrdo kuvana jaja, isecite na osmine i servirajte na salati.

4. Najukusniji rolat od spanaća i krompira sa jajima

RepublikaFoto: pixabay.com

Sastojci:

500 g krompira
1 glavica crnog luka
350 g spanaća
7 jaja (3 živa i 4 kuvana)
50 g maslaca
so

Priprema:
Krompir skuvajte u posoljenoj vodi. Kad se ohladi, oljuštite i izrendajte. Spanać potopite u posoljenu vrelu vodu. Ocedite i sitno iseckajte. Dodajte u narendan krompir zajedno sa narendanom glavicom luka. U smesu dodajte 3 umućena jaja. Posolite i pobiberite. Sve promešajte, dok se ne dobije homogena smesa. Razvucite preko aluminijumske folije.

Preostala 4 kuvana jajeta stavite u jedan kraj kore sa spanaćem. Uz pomoć folije koru uvijte u rolat i stavite u podmazan pleh. Prelijte rastopljenim maslacem. Pecite na 200°C.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading